Sute de persoane au protestat la Barcelona faţă de proclamarea independenţei Cataloniei

dnkx3c7xuayavdg

Mai multe sute de persoane au participat vineri noapte la un marş de protest faţă de proclamarea independenţei regiunii autonome spaniole Catalonia, informează site-ul agenţiei The Associated Press.

Manifestanţii au fluturat steaguri ale Spaniei în cursul acţiunii de protest care s-a desfăşurat în centrul Barcelonei, capitala regiunii catalane.

Parlamentul Cataloniei a aprobat vineri după-amiază proclamarea independenţei. În replică, Senatul Spaniei a dispus suspendarea autonomiei Cataloniei.

În acelaşi timp, zeci de mii de persoane s-au adunat vineri seară la Barcelona, în faţa Parlamentului catalan, pentru a celebra proclamarea independenţei Cataloniei.

Guvernul Spaniei a decis dizolvarea Executivului catalan, condus de Carles Puigdemont, şi a Parlamentului regional, a anunţat vineri seară premierul spaniol, Mariano Rajoy, precizând că au fost luate măsuri pentru preluarea controlului direct asupra regiunii separatiste.

De asemenea, Mariano Rajoy a dispus organizarea de alegeri anticipate în Catalonia, care vor avea loc pe 21 decembrie.

Miquel Iceta, liderul Partidului Socialist Catalan, a salutat decizia lui Rajoy de a organiza alegeri anticipate.

”În cea mai tristă zi, din cauza unei decizii greşite şi iresponsabile a separatiştilor, vedem o rază de lumină”, a scris politicianul pe Twitter.

Mediafax

Lasă un răspuns