Sute de soldați s-au alăturat protestelor anti-guvernamentale din Armenia

2143134

Sute de soldați s-au alăturat protestelor anti-guvernamentale din Erevan, capitala Armeniei, iar ministrul Apărării a anunțat că va dispune măsuri extrem de dure împotriva acestora, scrie Reuters.

Ministrul Apărării a condamnat grupul de soldați care au luat parte la proteste.

Manifestațiile au dus și la arestarea celor trei lideri ai opoziției. Duminică seara, poliția a reținut nu mai puțin de 200 de manifestanți care solicitau demisia premierului Serzh Sarksyan și o apropiere de Uniunea Europeană.

Protestatarii îl acuză pe șeful Executivului că se agață de putere după ce Parlamentul l-a desemnat premier în cursul lunii. Serzh Sarksyan, în vârstă de 63 de ani, a deținut anterior funcția de președinte, timp de 10 ani.

Manifestațiile marchează cea mai mare criză politică din ultimul deceniu. Zeci de mii de oameni au mărșăluit pe străzile capitalei, blocând traficul.

Mișcările de stradă, chiar dacă nu au fost violente, amenință să destabilizeze Armenia, unul dintre aliații Rusiei în regiune. În cazul în care protestele vor avea succes, mișcarea ar fi un exemplu atipic de reformare a unei foste republici sovietice sub presiunea societății.

Potrivit BBC, oficialii Uniunii Europene, care are un acord cu Armenia, au cerut atât protestatarilor, cât și guvernanților să dea dovadă de reținere și responsabilitate.

Lasă un răspuns