Suvenire de la Ludmila SCRIPA

Screenshot_1

În perioada de criză financiară, când omul se gândește mai mult la supraviețuirea fizică decât la suflet, e greu să-ți câștigi existența numai cu penelul. Dar tânăra Ludmila Scripa, originară din Igești, raionul Storojineț, a riscat. Înzestrată cu har artistic, ea a studiat în școli de artă și a obținut la Kiev diploma de design grafic al mediului înconjurător. S-ar părea că, fiind titularul unei astfel de diplome, poți câștiga bani cu ușurință. Nu-i chiar așa. Tânăra muncea în două locuri și era nemulțumită de rezultat. Iar seara, în condiții de casă, s-a apucat să „meșterească” suvenire. A încercat și o altă metodă de pictare – cu cafea. Efectul a fost neașteptat când a trecut la pictarea cu cafea pe lemn. Asemenea suvenire vor fi întrebate, s-a gândit pictoriţa. Și n-a greșit.

Tatăl îi pregătește la Igești plăcile de lemn din trunchi de copac, le șlefuiește. Fiica Ludmila pictează pe ele și suvenirele sunt gata.

Pentru prima dată, tânăra Ludmila Scripa s-a prezentat cu producția proprie pe piață la Iarmarocul de Sânpetru din anul curent de la Cernăuți. A pus în vânzare mai multe suvenire, între acestea fiind și un ceasornic din lemn. Acesta a fost primul suvenir vândut de meșteriță și Ludmila Scripa a înțeles că a bătut ora succesului. A venit timpul ei.

Ludmila Scripa s-a dezis de cele două locuri de muncă și se consacră totalmente confecționării suvenirelor. Are afacerea sa și realizează suvenire cu peisaje celeste cernăuțene prin rețelele de socializare precum și prin rețeaua magazinelor specializate din centrul nostru regional. Visează la un magazin de suvenire propriu.

Lasă un răspuns