Târgul de toamnă „Produs în Bucovina” a avut loc la Suceava

8eedfb0a9e897824fda0f29c606500431

În perioada 30 septembrie – 2 octombrie a.c. la Suceava a avut loc ediția a VII a a Târgului de toamnă Produs în Bucovina. Evenimentul,  desfășurat pe espanda complexului  comercial Iulius Mall  din Suceava, a avut ca generic  „Gustă din Bucovina!” a avut ca invitaţi speciali pe actorii Alexandru Arşinel şi Vasile Muraru.

La acţiune au fost prezenţi preşedintele Consiliului Regional Cernăuţi, Ion Muntean, ambasadorul Thailandei în România, Komgrit Varakamin, dar şi reprezentanţi din diaspora. Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat la deschiderea târgului că poate prezenta salutul întregii Bucovine, pentru că la manifestare participă şi reprezentanţii regiunii Cernăuţi, dar şi preşedintele Consiliului Regional Cernăuţi, Ion Muntean. Flutur a spus că împreună cu Muntean participă la „un eveniment de suflet”, iar acest lucru s­-a întâmplat.„Ne-­am propus de mult să participăm împreună la un eveniment de suflet şi, aşa cum am vorbit cu preşedintele Ivan Muntean, ne vom întoarce şi la Cernăuţi cu un astfel de eveniment, pentru că avem o obligaţie morală faţă de zona Bucovinei, să o ştie o ţară întreagă, o lume întreagă.

Acum, la Târgul de toamnă, vorbim despre gastronomie, despre bucatele din Bucovina” a anunţat Flutur. Programul manifestărilor a cuprins prezentarea delicateselor specifice „Cămării bucovinene”, prezentarea celor mai renumite şi gustoase mâncăruri bucovinene, prezentarea gastronomiei etniilor din Bucovina, „Seară bucovineană”, spectacole folclorice susţinute de interpreţi, ansambluri şi formaţii artistice din Bucovina, printre care şi Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava, precum şi dezbateri şi concursuri interactive.

Lasă un răspuns