Ţările în care Moș Crăciun nu vine niciodată

333267

Știați că există țări în care nu se sărbătorește Crăciunul? În aceste locuri, din diferite motive, Moș Crăciun nu vine niciodată, iar Iisus Hristos „nu are voie să se nască”. Cinci țări în care Crăciunul este interzis.

În mai multe țări din lume, Crăciunul este înlocuit cu diferite sărbători în funcție de religia predominantă. Spre exemplu: Hanukkah, la evrei, Ramadam şi Ashura, la musulmani, Omisoka la japonezi sau Bodhi Day la budişti.

Ținând cont de aceste diferențe, La Bruxelles, Târgul de Crăciun a fost redenumit în »Plăcerile iernii», iar oficialii europeni au înlocuit urarea «Crăciun Fericit» cu «Felicitări de Sezon!»

1. Coreea de Nord

Regimul comunist, instalat în Coreea de Nord acum 50 de ani, a interzis poporului orice manifestare creștină, astfel Crăciunul fiind o sărbătoare de care cei mai mulți locuitori ai acestei țări nici n-au auzit.

Potrivit Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului (OADO), 50.000 și 70.000 de creștini se află în închisori sau lagăre de concentrare din Coreea de Norddoar pentru că au îndrăznit să-și practice credința.

Cunoscut pentru aroganțele sale și dictatura crudă, Kim Jong-Un a făcut a mai făcut un pas în persecuția religioasă: nu numai că a reiterat interdicția de sărbătorire a Crăciunului, ci a ordonat ca în noaptea de 24 decembrie poporul să comemoreze nașterea bunicii sale, Kim Jong-Suk, luptătoare comunistă care a luptat împotriva japonezilor și a devenit soția primului dictator al țării, Kim Il Sung. Este considerată (și venerată) ca „Sfânta Maică a Revoluției”.

2. China

În marile orașe din China, în luna decembrie, o să întâlnim pe străzi și în magazine diverse obiecte specifice Crăciunului (de la jucării, decorațiuni și până la brazi). Cântecelele celebre și colindele de sărbători răsună pe străzile Chinei așa cum se întâmplă și în țările creștine. Asta nu pentru că în China se sărbătorește marea sărbătoare a creștinătăți, ci pentru că mulți chinezi,  non creștini consideră că e doar o „perioadă tematică” la nivel comercial. Alții văr în acestă sărbătoare „inamicul valorilor patriotice” impuse Chinei de revoluția comunistă brutală din secolul al XX-lea.

Un grup de zece doctoranzi chinezi a publicat un articol în care a analizat fenomenul denunțat ca „frenezia de Crăciun”, cerând poporului chinez să respingă această sărbătoare.

3. Arabia Saudită

Curentul Wahhabit este una dintre cele mai dure religii din lume, religie ce se regăsește în Arabia Saudită. Aici Crăciunul sau manifestările creștine sunt interzise chiar și pentru non-musulmani. Cu toate că, în ultimii ani, membri ai monarhiei saudite au dat mici semne de toleranță, acest lucru nu este acceptat sub nicio formă de fundamentalismului islamic care este foarte puternic prezent viața de zi cu zi a saudiților.

4. Brunei

Sultanul Hassanal Bolkiah a dat o lege prin care cei care sărbătorirea Nașterii Domnului este considerată o crimă  iar cei care îndrăznesc să facă asta riscă să fie încarcerați pentru o perioadă de 5 ani.

Sultanul monarhiei absolutiste din Brunei a stabilit această pedeapsă pentru cei descoperiți că aderă într-un fel la sărbătoarea Crăciunului, inclusiv prin trimiterea unor urări de Crăciun rudelor și prietenilor. Non-musulmanii pot sărbători Crăciunul în țară, cu condiția să se afle în propriile comunități și cu permisiunea autorităților.

5. Somalia

La puțin timp după interzicerea Crăciunului în sultanatul Brunei, Somalia a decis să-i urmeze «exemplul» și a decretat că atât sărbătorile de Crăciun, cât și cele de Anul Nou „amenință credința musulmană”. Prin urmare, sărbătoarea Crăciunului a fost complet interzisă în această țară africană, ​​una dintre cele mai devastate, timp de decenii, de haos instituțional, război civil, terorism și foamete.

Добавить комментарий