Tentativă de încorporare în favoarea teroriștilor

Vlikq1K7R1tyOjitesJH.r695x430

Serviciul de contraspionaj în cadrul Direcţiei Serviciului Securităţii al Ucrainei în regiunea Cernăuţi a curmat încercarea de încorporare a doi locuitori ai ţinutului pentru participarea la luptele de partea rebelilor pro-ruşi în estul ţării.

Cernăuţeanul plănuia să adere la insurgenţii din Estul Ucrainei cu scopuri mercantile. Pentru a se evidenţia în faţa liderilor teroriştilor, el a încercat să-i aducă cu sine pe doi complici. Acesta a reuşit să-i convingă pe doi şomeri, cărora le-a promis câte 500 de dolari pe lună — o astfel de sumă i s-a părut convingătoare.

Grupul intenţiona să pătrundă pe teritoriile controlate de rebeli prin Federaţia Rusă cu acte false. Colaboratorii Serviciului Securităţii au prevenit comiterea acestei crime şi nu au admis atragerea altor locuitori ai ţinutului la activitate antilegală. Cei trei cetăţeni ai Ucrainei s-au ales cu o avertizare oficială din partea organelor de drept înainte de comiterea unei crime contra statului. Serviciul Securităţii al Ucrainei le aminteşte locuitorilor ţinutului despre prudenţa şi responsabilitatea comună pentru securitatea statului.

Добавить комментарий