Thalia aduce la Cernăuți „aplauze de aur”…

Screenshot_2

Muza comediei, Thalia, a îndrăgit Cernăuțiul în plină toamnă. Festivalul teatral de comedie „Aplauzele de aur ale Bucovinei” se desfășoară exact în perioada când natura își îmbracă veșmântul aurit. La actuala, cea de a 14-a ediție, vor veni să fie aplaudați de spectatorii bucovineni, ingenioși și sinceri, actori de la mai multe teatre din țară și din România.

Pentru prima dată își vor prezenta spectacolele pe scena cernăuțeană șase trupe teatrale din Cerkasy, Hust, Herson, Mariupol, București și Pitești. După cum a remarcat directorul Teatrului Muzical-Dramatic „Olga Kobyleanska” din Cernăuți, Iuri Marceak, organizatorii au decis să nu mai fie juriu alternativ și principal. „Din componența juriului vor face parte cinci persoane – specialiști și amatori de teatru. În afară de aceasta, pe site-ul teatrului fiecare doritor poate să plaseze impresiile lui despre spectacol, și acestea vor fi luate în considerare de juriu”, a accentuat domnul director.

Admiratorii români ai artei teatrale, și nu numai, sunt invitați la două spectacole diferite ca gen. Teatrul „Odeon” din București vine la Cernăuți cu monospectacolul „Pe jumătate cântec”. Critica teatrală din capitala României a sesizat să spectacolul „Pe jumătate cântec” spune povestea Francescăi de la 5 până la 33 de ani, în nouă tablouri, fiecare   surprinzând   o   vârstă,   un   univers, o întâmplare dintre cele care contează şi care pot modela sau frânge un destin. O poveste despre ratare, despre ceea ce se întâmplă atunci când nu ai curajul să-ţi urmezi visele şi te încurci în propria ta viaţă, ca într-o haină cu câteva numere mai mare. Despre faptul cum ajunge viaţa netrăită să te roadă pe dinăuntru ca un cancer”. Iar cel de-al doilea teatru din România care va debuta la Festivalul „Aplauzele de aur ale Bucovinei” – Teatrul „Alexandru Davila” din Pitești – va pune în scenă spectacolul „Oglinda fermecată”.

Festivalul de comedie „Aplauzele de aur ale Bucovinei” a fost inițiat în 2003 și se desfășoară în luna octombrie. Actuala ediție va fi deschisă la 19 octombrie și se va încheia la 30 octombrie.

Добавить комментарий