The Jerusalem Post: Ianukovici a fost înlăturat de la putere după scenariul românesc din 1989

trădare

Revoluția ucraineană a demnității repetă în totalitate scenariul „revoluției românești” din 1989, organizatorii căreia sunt  astăzi acuzaţi de crime împotriva umanității,  scrie ziarul israelian The Jerusalem Post  într-un articol intitulat „Este timpul să spunem adevărul despre Ucraina”, notează Strana.ua. Autorul articolului remarcă că tot mai mulți politicieni occidentali recunosc evenimentele din perioada 2013-2014 drept o mare manipulare și provocare istorică. O „revoluție a demnității” a fost folosită pentru a  acapara puterea și a organiza persecuții politice totale asupra  rivalilor politici şi a celor care au opinii contrare.

„Există o analogie directă cu evenimentele din 1989 din România, care numai în prezent au fost evaluate oficial și obiectiv de către Procuratura Generală a României – foștii oficiali de rang înalt care au venit la putere ca urmare a „revoluției române” au fost acuzați de crime împotriva umanității”, se afirmă în articol .

În plus, se menționează că Procuratura Generală a României a concluzionat că „în decembrie 1989 a fost creată o atmosferă de „ psihoză totală „prin dezinformare,  ceea ce a dus la acțiuni militare haotice, ordine militare contradictorii. În consecinţă,  după  22 decembrie 1989 au avut loc 862 de asasinate în rândul  reprezentanților fostului guvern, iar 2150 de persoane au fost rănite sau supuse hărțuirii”.

În același timp,  autorul articolului reamintește că fostul președinte al Ucrainei, Leonid Kravciuk, a confirmat că în februarie  ştia  de „Planul Ceaușescu”,  care presupunea  asasinarea preşedintelui Ianukovyci.

 Referindu-se la investigațiile efectuate de colegii europeni și americani, autorul articolului susține că organizatorii revoluției ucrainene din 2014 au pus la cale împuşcarea protestatarilor și ofițerilor de aplicare a legii pentru a discredita autoritățile.

„Ulterior,  liderii  Maidanului au  profitat de haosul evenimentelor și au convins Occidentul să impună sancțiuni reprezentanților guvernului răsturnat pentru a le izola complet de lumea exterioară. În interiorul țării au fost intentate procese penale și aplicate legi speciale  împotriva  reprezentanții  fostelor autorități, care au fost recunoscute vinovate fără proces și investigații „, se spune în articol.

Ca exemplu, jurnaliștii  israelieni citează cazul Ianukovici. În special, se precizează că timp de cinci ani niciuna dintre țările lumii nu a confirmat prezența sau înghețarea vreunui fond sau a activelor sale. Potrivit multor avocați ucraineni și internaționali acuzarea de trădare de ţară „a devenit o farsă și o batjocură a justiției și o parte a persecuției politice fără precedent, sistematică și organizată”.

Autorul articolului  susține că represiunile politice împotriva reprezentanților fostului guvern au devenit ideologia oficială a actualului guvern ucrainean. Între timp, cea mai importantă problemă rămâne conflictul din Donbas, despre care se vorbeşte în  Europa și în Statele Unite.

Libertatea Cuvântului, Cernăuţi

Lasă un răspuns