The Science: „Ucraina este cauza provinienței epidemiei de rujeolă în Europa”

rujeola_ucraina_XL

OMS a calculat că este posibilă stoparea epidemiei doar prin vaccinarea a 95% dintre copii. 

Numărul cazurilor de rujeolă în Europa a crescut de trei ori în 2018. Revista americană The Science a declarat Ucraina vinovată de izbucnirea bolii.

În toată Europa au fost înregistrate aproximativ 82.000 de cazuri de rujeolă, potrivit datelor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Dintre acestea, 54.000 de cazuri sunt în Ucraina.

În Piață, numai de la 28 decembrie a anului trecut până la 1 februarie, au fost înregistrate 15.000 de cazuri de boală, șapte dintre acestea fiind fatale.

Experții consideră că motivele unui astfel de focar puternic al bolii ar putea fi lipsa vaccinurilor din Ucraina, calitatea slabă a îngrijirii medicale și refuzul cetățenilor de a primi vaccinuri.

OMS a calculat că este posibilă stoparea epidemiei doar prin vaccinarea a 95% dintre copii. În același timp, în ultimul deceniu, numărul persoanelor care doresc să-și vaccineze copiii printre ucraineni a scăzut la 56%.

Autorii materialului au raportat că, după conflictul din Ucraina în 2014, autoritățile nu au achiziționat vaccinuri împotriva rujeolei. În 2016, doar 42% dintre nou-născuți au primit vaccinări și numai 31% dintre părinți au făcut vaccinări repetate pentru copiii de șase ani.

Rujeola este o boală infecțioasă periculoasă, în special unele cazuri grave pot fi chiar fatale. Rujeola se transmite prin picături în aer. Pentru a o depista, trebuie de consultat un medic și de dat analize.

Добавить комментарий