Timoșenko: „Aceste alegeri au fost trucate de către Petro Poroşenko”

A526F120-79E3-46E6-95A0-3A0ABC297D19_w1023_r1_s

Fostul premier Iulia Timoșenko, clasată pe locul trei în primul tur al alegerilor prezidențiale de duminica, și-a recunoscut înfrângerea, anunțând că nu intenționează să conteste rezultatul în justiție sau în stradă, după ce revendicase până în prezent locul al doilea.

„Aceste alegeri au fost trucate de către Petro Poroşenko», a denunţat Iulia Timoşenko în cursul unei conferinţe de presă, adăugând totodată că nu intenţionează să conteste rezultatul votului în instanţă.

„Preşedintele actual a privatizat sistemul judiciar. Ne-am pierde pur şi simplu timpul», a continuat Timoșenko, care se situase pe locul al doilea în aproape toate sondajele în timpul campaniei electorale.

Timoşenko a precizat că nu solicită susţinătorilor să conteste în stradă rezultatele alegerilor, apreciind că de scenele de violenţă ar beneficia Rusia.

„Respect alegerea poporului», a adăugat Timoşenko, afirmând că «lupta nu s-a terminat» şi invitându-şi simpatizanţii să se mobilizeze pentru alegerile legislative din octombrie 2019.

Ea nu a precizat dacă în turul al doilea — prevăzut să aibă loc la 21 aprilie — va sprijini pe unul dintre cei doi candidaţi care au devansat-o.

Добавить комментарий