Toamna cântecelor noastre

0zi   roada VOLOCA 005

Pentru a doua oară la Voloca a fost marcată Ziua roadei. Dacă în alte localități bucovinene  ea poartă mai mult un caracter agricol, la Voloca este însoțită de măria sa – cântecul. Or, voloceanul este de neîntrecut și la muncă, și la muzică. Simbolul acestei sărbători îl constituie bucatele pe masă, de aceea ele au și fost sfințite de preoții satelor Voloca, Hrușăuți și Valea Cosminului, care formează comunitatea teritorială de aici. Slujitorii altarului și corurile bisericești au înălțat rugăciuni de proslăvire a Împărătesei Cerești, căci festivitatea s-a desfășurat în ziua praznicului Nașterii Maicii Domnului.

Au venit la sărbătoare și oaspeți din raion, precum și din localitatea Gordinești, raionul Edineț, Moldova, cu care recent s-a înfrățit Voloca. De asemenea și artiști de la Chișinău – interpretul de muzică ușoară Valentin Uzun și violonistul Cornelie Panainte din vestita Orchestră „Lăutarii” a lui Nicolae Botgros. Grandiosul concert, susținut de 12 soliști și de renumitele orchestre din Voloca, a culminat cu piesa celebră „Ciocârlia”, interpretată la vioară de Cornelie Panainte, ea încununând toamna cântecelor noastre.

Muncile câmpului se apropie de sfârșit, dar pe ogorul culturii de la Voloca lucrează intens și mic, și mare. Iar sărbătoarea actuală a fost finanțată de antreprenorul local Vitalie Onofriiciuc.

0zi   roada VOLOCA 027

0zi   roada VOLOCA 053

0zi   roada VOLOCA 013

Foto: Nicolae Hauca

Добавить комментарий