Toate crimele de război sunt investigate de anchetatori internaționali și ucraineni

5 05 2022 IN 5

După eliberarea mai multor regiuni ale Ucrainei, întreaga lume a văzut ce prezintă armata rusă. O adunătură de jefuitori, criminali și violatori.

Într-un interviu pentru The Wall Street Journal, Președintele Volodymyr Zelenski a descris lupta Ucrainei drept o luptă „pentru valorile lumii civilizate”, descriindu-și șocul față de torturările și uciderea civililor. „Sunt șocat de ceea ce le-au făcut aceştia oamenilor. Pur și simplu, nu am mai văzut așa ceva în lume. Sunt încă șocat”, a adăugat el.

Anchetatorii internaționali și ucraineni în materie de crime de război în prezent investighează acuzațiile privind săvârşirea de către Rusia a atrocităților în timpul războiului, pe care agresorul le neagă. Liderul ucrainean a vorbit în detaliu despre violențe, care au inclus foamete, tortură și dezmembrare.

Vom menționa că în Ucraina sunt investigate peste 9.000 de cazuri de crime de război. Acest lucru a fost anunțat cu o zi înainte de Procurorul general, Irina Venediktova. În regiunea Kiev au fost deja identificați 15 criminali concreţi, în special în Bucea — 10 dintre ei.

Colectarea probelor continuă zilnic, iar victimele și martorii sunt audiați. Echipe profesionale de experți internaționali și asistenți de anchetatori, inclusiv experți francezi și slovaci, conlucrează cu anchetatorii ucraineni și se așteaptă, de asemenea, să vină în curând şi specialişti din Lituania.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий