Topul celor mai puţin prietenoase oraşe din lume

646x404_07972100

O publicaţie americană a realizat un sondaj pentru a afla care sunt cele mai puţin primitoare oraşe din lume. Conform acesteia, capitala Rusiei ocupă un loc fruntaş.

Travel & Leasure, o publicaţie din Statele Unite ale Americii, a încercat să descopere care sunt, în perspective oamenilor, oraşele despre care oamenii pot spune cu certitudine că nu o să se mai întoarcă şi a doua oară. Rezultatul final a arătat că cel mai neprietenos oraş este Moscova, capitala Rusiei.

Întrebaţi care sunt motivele pentru care nu au o părere bună despre Moscova, respondenţii au spus că oamenii sunt prea distanţi şi rezervaţi, că bucătăria rusească nu este foarte bine definită şi că nu s-au putut bucura de o scenă culinară tradiţională, dar şi că este un oraş foarte greu de vizitat fără ajutorul permanent al unui ghid.

Cel de-al doilea loc în topul celor mai neplăcute locuri de vizitat a fost ocupat de Atlantic City, New Jersey, pe care respondenţii îl consider doar un oraş al jocurilor de noroc, fiind lăsat şi fără frumuseţea natural în 2012, atunci când a fost distrus de uraganul Sandy.

Pe locul al treilea s-a clasat tot un oraş rusesc, Sankt Petersburg, care deşi este recunoscut pentru palatele sale impozante şi grădinile întinse, tinde să nu atragă foarte mulţi vizitatori tot din cauza barierelor de ordin social şi lingvistic.

În acelaşi clasament au fost amintite drept „neprietenoase” şi Las Vegas, Cannes, Frankfurt sau New York, care sunt aglomerate aproape tot timpul scrie.

Lasă un răspuns