Transcarpatia a făcut apel la Ungaria pentru vaccinuri împotriva rujeolei

Gennadiy-Moskal

Ministerul Sănătății din Ucraina nu a asigurat în volum deplin necesitățile regiunii Transcarpatia cu vaccinuri împotriva rujeolei. Pe parcursul anului 2016, Ministerul Sănătății a livrat doar o treime din volumul necesar. În aceste condiții, autoritățile locale au solicitat Ungariei să acorde ajutor umanitar sub formă de vaccinuri. Începând cu 22 ianuarie în instituțiile de învățământ din raionul Teaciv a fost instituită carantina din cauza creșterii alarmante a numărului bolnavilor de rujeolă.

„Boala se răspândește rapid în regiune… 78% dintre pacienți au vârsta sub 17 ani. Abaterile de la calendarul imunizării a contribuit la răspândirea epidemiei de rujeolă”, a declarat șeful Administrației Regionale de Stat Transcarpatia, Ghenadi Moskal.

„Apelăm în mod constant la Ministerul Sănătății cu cereri de alocare a vaccinului pentru regiunea Transcarpatia. La adresările noastre nu primim nici măcar un răspuns. Atunci când conducerea Ministerului Sănătății spune la televizor că toate regiunile sunt asigurate cu vaccinuri, declar cu responsabilitate, că acestea sunt minciuni”, a spus Moskal.

Lasă un răspuns