Transcarpatia: Nemulțumiți de justiția ucraineană, românii din Apșa de Jos au ieșit la proteste (VIDEO)

Screenshot_1

Locuitorii satului Apșa de Jos, raionul Teaciv (Transcarpatia), au blocat drumul local timp de opt ore, protestând împotriva unei hotărârii judecătorești, care a eliberat în arest la domiciliului un tânăr de 14 ani, bănuit de comiterea unui crime grave, notează ZIK.

Presupusul asasin și-a ucis prietenul, căruia i-a aplicat câteva zeci de lovituri de cuțit. Decizia instanței a stârnit nemulțumire în rândul localnicilor,  iar când aceștia au văzut că tânărul se plimbă liniștit prin sat,  furia lor n-a cunoscut margini. În semn de protest au blocat drumul central, apoi au venit să protesteze și în fața casei unde locuiește  presupusul criminal,  scandând „Asasinul!”. Grație intervenției Poliției, tânărul  a scăpat ca prin minune de furia localnicilor, care erau gata să-l linșeze. Acesta se află acum în arest preventiv la Secția de Poliție din Teaciv.

Cazul se află sub controlul personal al șefului Poliției din regiunea Transcarpatia, Roman Stefanyșyn.  În schimb, localnicii sunt convinși că tânărul va scăpa de pedeapsă și, cel mai probabil, cu ajutorul părinților va fugi în străinătate.

Lasă un răspuns