Transcarpatia: O instanță a achitat un deputat  ucrainean, acuzat de deținerea dublei cetățenii

maghiar

Curtea de Apel  din  regiunea Transcarpatia a ridicat învinuirile aduse Carolinei Dorci, consilier în cadrul Consiliului  local din Berevo din partea Partidului Ungurilor din Ucraina, pe motiv că deține dublă cetățenie, notează Libertatea Cuvântului cu referire la  Mukachevo.net.

De menționat că  pe 18 februarie la punctul de control „ Lujanka”, Carolina Dorci  a încercat să introducă în Ucraina un autoturism cu înmatriculare străină, prezentând ofițerului vamal pașaportul maghiar. Ea a fost acuzată de încălcarea legislației vamale, iar Judecătoria din Beregovo a decis aplicarea unei amenzi de 3.400 de grivne (aproximativ 110 euro).  Carolina Dorci a recunoscut în instanță că deține pașaport maghiar, însă nu a fost de acord cu această decizie și a făcut recurs  la Curtea de Apel.

Avocatul acuzatatei  a demonstrat în instanță  că clienta lui  a fost pedepsită în mod nejustificat, deoarece nu a făcut o trecere ilegală a frontierei și nu a trecut granița de stat cu documente de călătorie nevalabile. Astfel, nu s – a produs nici o încălcare a legii. Simplul fapt de a avea două pașapoarte valabile emise de autorități oficiale nu este o infracțiune, conform legislației actuale a Ucrainei. Astfel, Curtea Regională de Apel  din Transcarpatia a declarat ilegală decizia Judecătoriei din Beregovo împotriva lui Dorci și a hotărât ca acuzata să fie scutită de plata unei amenzi.

Lasă un răspuns