Tratamentul apendicitei, accidentelor vasculare cerebrale și infarctului miocardic, suportat de stat

maxresdefault

În cadrul unei emisiuni la un post local TV, directorul-adjunct al Departamentului Sănătății din cadrul ARS Cernăuți, Iuri Lesiuk, a vorbit despre reformarea sectorului medical.

„În regiunea Cernăuți vor fi create 3 centre medicale. După opinia mea, existenţa așa-numitelor puncte de felceri și moașe este o rușine pentru o țară civilizată. Este imposibil să tratăm o persoană fără medic. Aceste așezăminte trebuie transformate în ambulatorii de medicină de familie”, susține Iuri Lesiuk.

În același timp, reforma medicală presupune acordarea unui pachet gratuit de servicii medicale. „Am ales modelul din Marea Britanie. Pe contul Bugetului de stat este creat Serviciul Național al Sănătăţii. Pe conturile acestei structuri vor fi transferați bani pentru acordarea serviciilor în instituțiile de ocrotire a sănătății. În special, pentru cetățenii ucraineni este prevăzut un pachet de servicii medicale gratuite. Costurile legate de tratarea apendicitei acute, accidentelor vasculare cerebrale și atacurilor de cord vor fi suportate de stat”, menționează Iuri Lesiuk.

Lasă un răspuns