Trei cetățeni ucraineni au provocat prejudicii de zeci de milioane de dolari

1066875002

Trei cetăţeni ucrainieni au fost arestaţi în Statele Unite, fiind acuzaţi că au furat datele de plată de pe mai multe carduri bancare, într-un atacat cibernetic care a vizat peste 100 de companii americane şi le-a adus un prejudiciu de zeci de milioane de dolari, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Procurorii consideră că cei trei ucrainieni, care au fost arestaţi în Europa în perioada ianuarie — iunie, sunt membrii ai grupului FIN7, o cunoscută organizaţie criminală cibernetică.

Conform Departamentului de Justiţie, peste 100 de companii americane au fost vizate de atac, dar hackerii nu au furat datele clienţilor acestora. Cei trei au furat şi datele de card a mai multor cetăţeni din Statele Unite, pe care ulterior le-au vândut. Organizaţia FIN7 a fost acuzată de mai multe atacuri cibernetice, printre care şi atacurile asupra Hotelurilor Trump.

Unul dintre cei trei acuzaţi, Fedir Hladyr, în vârstă de 33 de ani, a fost extrădat în Germania, unde a fost închis. Autorităţile au început procesul de extrădare şi pentru ceilalţi doi, Dmytro Federov, în vârstă de 44 de ani şi Andrii Kolpakov, în vârstă de 30 de ani.

Hladyr a pledat nevinovat şi neagă orice infracţiune, a declarat Arkady Bukh, avocatul acestuia.

Добавить комментарий