Trei încercări nereuşite de trecere ilegală a frontierei

26 08 2022 F 2

Grănicerii i-au reţinut pe şapte cetăţeni ai Ucrainei şi pe doi organizatori ai trecerii ilegale a acestora în Moldova şi România, comunică Direcţia regională vest a Serviciului de Stat de Frontieră al Ucrainei – Frontiera de vest. În ziua precedentă, în timpul realizării informaţiei de prevenire, colaboratorii subunităţilor operative ale Detaşamentului de grăniceri Cernăuţi l-au reţinut pe un cetăţean, care în mod ilegal a încercat să-i treacă peste Frontiera ucraineano-moldavă pe doi bărbaţi şi pe o femeie. Aceasta a avut loc în segmentul aflat în răspunderea Serviciului de frontieră „Chelmenţi”. Automobilul de marca „Hyundai”,  cu care se deplasau aceşti locuitori ai regiunilor Jitomir şi Kiev, a fost oprit nu departe de localitatea Putrine, raionul Nistru.

În al doilea caz, grănicerii l-au reţinut pe un cetăţean al Ucrainei, care cu maşina proprie „Skoda” intenţiona să-l treacă în Moldova pe un locuitor al oraşului Kramatorsk.

Încă un grup din trei persoane a fost descoperit de serviciul de pază a frontierei de la secţia „Pătrăuţii de Jos”.  Aceştia s-au dovedit a fi locuitori ai regiunii Cerkasî şi aveau de gând să treacă ilegal în România. Toţi infractorii au fost aduşi la subunităţile de grăniceri pentru a fi traşi la răspundere.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий