Trupe britanice au desantat în Ucraina pentru exerciţiul Joint Endeavour

119852058_3528308353856655_7692724905935657098_n

Aproximativ 250 de soldaţi britanici din cadrul Brigăzii a 16-a Aeropurtată au zburat direct din UK în zona de exerciţii Ternivsky, unde alături de mii de soldaţi ucraineni participă la exerciţiul Joint Endeavour, se arată pe site-ul Guvernului britanic.

Acest exerciţiu oferă celor două ţări experienţă privind dislocarea rapidă a soldaţilor, pe cale aeriană, pentru combaterea ameninţărilor.

„Participarea noastră este o confirmare importantă a angajamentului nostru privind apărarea relaţiei cu Ucraina, partenerii noştri din Marea Neagră, şi abilitatea de a proiecta militari capabili oriunde sunt necesari, în orice moment”, a declarat Ministrul pentru Forţele Armate, James Heappey.

Militarii Brigăzii 16 Aeropurtată pot fi dislocaţi oriunde în lume. Alături de cei 200 de soldaţi ai Forţelor Aeropurtate ale Ucrainei, militarii britanici au sărit de la aproape 180 de metri, dintr-o aeronavă de transport Hercules C-130, care a decolat chiar din Baza Brize Norton a Forţelor Regale Aeriene Britanice.

Potrivit căpitanului Harjot Singh Gill, din cadrul Brigăzii 16 Aeropurtate, „Cu toţii contribuim cu ceva la acest exerciţiu. Ucrainenii vin cu hotărârea şi curajul lor, iar noi venim cu tactici şi proceduri variate. (…) Aceasta este o oportunitate binevenită, iar vremea aceasta ne face să credem că ne putem descurca în toate mediile”, se arată pe site-ul Guvernului.

Exerciţiul Joint Endeavour, la care vor participa în jur de 8.000 de soldaţi şi va aduna militari şi din SUA şi Canada, este primul exerciţiu multinaţional din Ucraina, de când ţara a obţinut statutul de Partener cu Oportunităţi Sporite în cadrul NATO.

Добавить комментарий