Turneu de binefacere al Katerynei Bujynska în Europa

1у

1уÎn prezent, artista emerită a Ucrainei, Kateryna Bu­jyn­ska, întreprinde turneul de binefacere pentru diaspora ucraineană din Europa „Ucraina suntem noi!”.
El a început în Bulgaria, a continuat în Ungaria, Austria, Cehia, Germania, Italia, Spania, Polonia şi se va încheia la Kiev, la 26 mai, cu un concert de gală. „În contextul proiectului predomină ideea şi dorinţa de a-i uni pe concetăţenii noştri şi de a demonstra că Ucraina este o ţară demnă de a deveni un membru cu drepturi depline al marii familii europene. Ideea naţională a unirii constă nu numai în co­mu­nicare, precum şi în relaţiile înfrăţite ale celor două culturi – ucraineană şi europeană. Cea mai potrivită formă de chemare la unitate, de a fi auzit şi înţeles este limba artei, culturii şi muzicii. De aceea, proiectul nostru de binefacere este orientat la popularizarea culturii ucrainene, este unic în felul lui şi s-a bucurat de susţinerea comunităţii mondiale”, a relevat interpreta ucraineană.
Soţul Katerynei Bujynska este bul­gar, poate de aceea şi turneul a început în Bulgaria. Vedeta estradei ucrainene a pregătit mai multe surprize pentru spectatori. Una dintre acestea este interpretarea unor cântece în duet cu soţul ei. „El iubeşte foarte mult Ucraina şi toate cântecele mele ucrainene”, afirmă Kateryna Bujynska.
Vom menţiona că în trupa de balet a bucovinencei Kateryna B­ujyn­ska, care o însoţeşte în turneul european, evoluează încă o buco­vineancă – Iuliana Todoriuc.
După încheierea turneului de binefacere va fi creat filmul documentar „Ucrainenii în Europa”.

Добавить комментарий