Țurțurii de gheață terorizează cernăuțenii

MqkzFYdr0rW2Mm4PR1Vj.r695x430

Țurțurii de gheață de pe acoperișurile clădirilor din Cernăuți pun în pericol viața cernăuțenilor. Cu toate că odată cu creșterea temperaturilor, acești țurțuri au început să se topească și au devenit o amenințare pentru autovehicule și cetățeni, nimeni nu se grăbește să-i îndepărteze.

Deși țurțurii uriași riscă să cadă în orice moment, puține instituții și agenți economici s-au grăbit să curețe acoperișurile. Cel mai grav este faptul că astfel de țurțuri atârnă nestingheriți și pe acoperișurile școlilor și grădinițelor din oraș. Nu există nici semne de avertisment care să facă lumea atentă că ar trebui să circule cu prudență în zonele respective. Autoritățile orașului nu întreprind nici o măsură pentru a remedia situația. Se creează impresia că acestea și-au pus nădejdea în Cel de Sus. Adică, cu Doamne-ajută, săgețile de gheață se vor topi încet și poate că nimeni nu va avea de suferit.

Indignat de pasivitatea serviciilor de rigoare, un cernăuțean s-a apucat singur să curețe acoperișul casei de gheață și zăpadă. A uitat însă să pună și un semn de avertisment. Astfel că un imens bolovan de gheață a căzut peste un autoturism parcat sub casă. În consecință, fereastra din spatele mașinii a fost spartă, iar portbagajul îndoit și zgâriat. Dar, omul a continuat să arunce gheața. Trecătorii au anunțat poliția, însă până când oamenii legii și-au făcut apariția, acesta s-a făcut nevăzut.

Lasă un răspuns