Ucraina a început vaccinarea cu vaccinul Pfizer

1618744169-7701.w800

Duminică, 18 aprilie, în Ucraina a început procesul de imunizare cu vaccinul Pfizer/BioNTech. Primii care au fost vaccinați împotriva COVID-19 cu acest vaccin au fost pacienții Internatului Psihoneurologic din Borodianka, regiunea Kiev.

Medicul șef sanitar din Ucraina, Viktor Liașko,  a anunțat că vaccinul Pfizer a ajuns în toate regiunile din țară.

„Începând de mâine, avem un program clar cu privire la locul unde se va deplasa echipa mobilă și cine va fi vaccinat», a spus Liașko.

De menționat că prima tranşă de vaccinuri anti-COVID-19 produse de alianţa Pfizer-BioNTech au ajuns vineri în Ucraina, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Cele 117.000 de doze de vaccinuri Pfizer, furnizate prin programul global COVAX,  sunt alocate rezidenţilor şi angajaţilor din aziluri, personalului medical din unităţile de urgenţe şi vameşilor, a precizat ministerul ucrainean într-un comunicat.

Ucraina primise anterior  doze de vaccinuri AstraZeneca fabricate în India şi doze cu vaccinul chinezesc Sinovac. Aproximativ 430.000 de persoane au fost inoculate cu primele doze ale acestor două seruri.

De la începutul epidemiei în Ucraina au fost confirmate  1 946 510 cazuri de COVID-19.  Noul coronavirus a provocat până în prezent 39 786 de decese.

Libertatea Cuvântului  (www.lyberti.com)

Добавить комментарий