Ucraina a pornit un program național de management al deșeurilor

IMG-20181002-WA0017

La invitația  Camerei de Comerț și Industrie a Ucrainei precum și a administrației publice din Kiev, în capitala țării a fost organizat un eveniment internațional dedicat domeniului managementului deșeurilor – Waste Management 2018 .

Ca și în alți ani, expoziția din Kiev a reunit o sumă importantă de companii de profil și de specialiști în domeniu din mai multe țări. În scopul rezolvării problemelor de mediu generate de importantele stocări de deșeuri acumulate, Ucraina este la acest moment foarte interesată să acumuleze cunoștinte de specialitate, să promoveze echipamente, instalații și tehnologii deja recunoscute și aplicate cu succes pe plan mondial, cu precadere în țările membre ale Uniunii Europene.

Principala noutate pe care organizatorii au precizat-o încă din prima zi a fost aceea ca programul național de strategie în domeniul managementului deșeurilor din Ucraina a fost aprobat de Guvern în data de 8 noiembrie 2017. Obiectivele stabilite prin programul național ucrainian prevăd următoarele realizări pentru perioada 2018-2030: organizarea pe teritoriul Ucrainei a 5.000 de centre de colectare selectivă a deșeurilor, construirea a 240 de mari centre de recepție a deșeurilor, construirea a 735 de stații de sortare, construirea a 19 stații complexe pentru incinerarea deșeurilor termice, construirea a 50 de gropi metropolitane pentru colectarea deșeurilor municipale  solide (MSW).

Camera de Comerț și Industrie a Ucrainei și administratia publică locală din Kiev au invitat la lucrările acestui eveniment producatori de echipamente și instalații, experți în elaborarea de studii de fezabilitate și de tehnologii optime in colectarea, sortatea și valorificarea deșeurilor, astfel încat efectul acestora asupra mediului înconjurator să fie substanțial redus.

Добавить комментарий