Ucraina ar putea fi amendată pentru refuzul de a participa la Eurovision

348209

Ucraina și Uniunea Audiovizualului din Europa vor trebui să discute despre penalități.

Membrul consiliului de administrație al Companiei Publice de Televiziune și Radio, Aleksandra Kolțova, a declarat că Ucraina ar putea fi amendată pentru refuzul de a participa la Eurovision-2019.

Potrivit lui Kolțova, în contractul încheiat cu participantul la Eurovision din partea Ucrainei, a fost introdusă o clauză privind penalitățile pentru nerespectarea contractului, deoarece țara poartă mari riscuri.

„Ar trebui să anulăm participarea la Eurovision și să plătim o amendă, despre care urmează să mai discutăm”, a spus Kolțova.

Cu privire la clarificarea problemei dacă Ucraina ar trebui să plătească o amendă din cauza refuzului de a participa la Eurovision, Kolțova a spus: „Nu este un fapt, putem difuza pur și simplu concursul, dar trebuie să ne înțelegem cu uniunea de radiodifuziune, poate chiar va fi posibilă o reducere a costului drepturilor pentru Ucraina, deoarece nu participăm. Dar știți, noi avem datorii mari la uniunea de radiodifuziune și probabil le va fi foarte dificil să înțeleagă situația noastră”.

Reamintim că, la 27 februarie, radiodifuzorul public, responsabil de selectarea unui reprezentant la Eurovision, a decis să nu trimită anul acesta un concurent din partea Ucrainei.

Lasă un răspuns