Ucraina: Autoritățile intenționează să introducă dubla cetățenie

1486031099_pasporty

Autoritățile intenționează să introducă dubla cetățenie. Despre acest fapt a declarat șeful Serviciului de Stat pentru Migrație al Ucrainei, Maxim Sokolyuk, în cadrul unui interviu pentru „Evropeiska Pravda” (Adevărul European).

Potrivit sursei citate, toți beneficiarii celei de-a doua cetățenii vor fi percepuți doar drept cetățeni ai Ucrainei. Mai mult, cetățenia nu va fi acordată rezidenților țărilor cu risc de migrație, care include și „statul agresor”.

Potrivit lui Sokolyuk, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a vorbit în mod repetat despre necesitatea introducerii dublei cetățenii.

„Primul pas a fost deja făcut. Proiectul de lege propus de președinte este în curs de examinare în Rada Supremă”, a spus Sokolyuk.

De asemenea, Ucraina nu va solicita renunțarea la o altă cetățenie, dar „norma constituțională” privind existența unei „cetățenii unice” va fi în vigoare.

„Înseamnă că vom continua să percepem aceste persoane drept cetățeni ai Ucrainei, în pofida faptului că au și pașaportul unui alt stat”.

Scopul acestui proiect este creșterea numărului populației pentru dezvoltarea țării.

„Cetățenia dublă este un fel de program de imigrare pentru Ucraina. Pierdem populația. Am pierdut o mulțime de migranți economici. Din acest motiv, ar trebui să propunem unor anumite categorii de migranți să vină în Ucraina”, a concluzionat șeful Seriviciului de Stat pentru Migrație.

Добавить комментарий