Ucraina denunță Tratatul de prietenie cu Federația Rusă

Screenshot_1

Ministrul al afacerilor externe Pavlo Klimkin, a declarat că până la sfârșitul lunii septembrie, Ucraina va notifica Federația Rusă cu privire la încetarea Tratatului de prietenie, cooperare și parteneriat. Potrivit ministrului, Kievul va face acest demers după ce președintele Petro Poroșenko a cerut ca, până la 30 septembrie 2018, partea ucraineană să anunţe Moscova că reziliază Tratatul bilateral de prietenie.

Dacă Ucraina nu notifică partea rusă cu privire la suspendarea documentului, la 1 aprilie 2019, acesta se va prelungi automat cu încă zece ani.

„Ne-am confruntat cu unele probleme juridice, dar, în ansamblu, este destul de clar că nu poate exista niciun acord de prietenie și cooperare cu Rusia”, a precizat Pavlo Klimkin.

Tratatul de prietenie, cooperare și parteneriat dintre Federația Rusă și Ucraina a fost ratificat de către Rada Supremă în ianuarie 1998. Documentul stabileşte principiile parteneriatului strategic, recunoașterii inviolabilităţii frontierelor existente și respectării integrității teritoriale.

Добавить комментарий