Ucraina, furnizor de mame-surogat pentru Europa

Cape Town, South Africa

Ucraina oferă mame-surogat pe bandă rulantă, iar prețurile, în cazul în care întreaga operațiune este intermediată de firme specializate, este între 25.000 și 60.000 de euro, în funcție de o serie de aspecte vizavi de implicarea viitorilor părinți în perioada de 9 luni de sarcină. La o simplă căutare pe Internet „mamă-surogat”, primim nenumărate rezultate chiar în limba română, dar provenind de pe website-uri din Ucraina care, în ultima vreme a dezvoltat extrem de mult domeniul reproducerii umane asistate. Cel mai mare impediment pentru cuplurile din Europa care apelează la această soluție este faptul că Ucraina nu este țară-membră a Uniunii Europene. Iar o țară non UE nu se supune acelorași reglementări, ceea ce înseamnă că nu există o modalitate certă de lucru în caz de necesitatea tragerii la răspundere a cuiva.

În Ucraina au fost create numeroase centre speciale unde mamele-surogat sunt supravegheate foarte atent pentru a le purta de grijă cum trebuie copiilor pe care îi „găzduiesc”. După naștere, copilul primește un certificat de naștere pe care sunt trecute numele noilor părinți. Aceste proceduri se mai pot face în Georgia și în Grecia, aceasta din urmă fiind țară- membră a Uniunii Europene, una dintre cele mai bune variante pentru europencele ce nu pot avea un copil pe cale naturală.

Ucrainencele devin „incubatoare” pentru străini din cauza sărăciei și șomajului. În ultima perioadă fenomenul a devenit subiect cu priză în mass-media occidentală. Doar în ultimii doi ani în Ucraina cererile pentru acest tip de servicii a crescut cu aproximativ 1000%. Aceasta se explică prin faptul că în anul 2014 Thailanda interzice practica sarcinilor-surogat, după scandalul bebelușului abandonat de un cuplu australian pentru că s-a născut cu sindromul Down. În plus, nu cu mult timp în urmă India a impus interzicerea maternității-surogat pentru stră- ini, după ce această afacere a început să presupună exploatarea totală a femeilor din familii sărace. Acum străinii cu bani caută mame-surogat în Ucraina. Legea economiei și-a spus cuvântul: unde există cerere, apare și ofertă. În întreaga țară au apărut zeci de clinici de maternitate-surogat și agenții care oferă servicii intermediare. De regulă, cuplurile străine aleg mame-surogat cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani care au născut deja copiii lor, sunt sănătoase și nu au obiceiuri nocive. Cu toate acestea, nu există statistici privind maternitatea-surogat în Ucraina. Unii copii sunt născuți în țară, alții în străinătate.

Lasă un răspuns