Ucraina intenționează să anuleze obligativitatea vizelor pentru cetățenii mai multor state

5856691333c9fa9d35c474ba47236f41_1591273551_extra_large

După ce pandemia de coronavirus a pus stăpânire o lume întreagă, mai mule țări relaxează măsurile restrictive pentru a încerca să vină în ajutorul economiei, care a avut mult de suferit în această perioadă. în acest context, autoritățile ucrainene ar dori să anuleze obligativitatea vizelor pentru turiștii străini din China, Australia, Noua Zeelandă și statele arabe.

„Ucraina intenționează să anuleze obligativitatea vizelor pentru turiștii veniți din China, Australia, Noua Zeelandă și statele arabe pentru a atrage mai mulți vizitatori odată relaxarea măsurilor restrictive impuse pentru a stopa răspândirea noului coronavirus și pentru a aduce mai mulți bani pentru economia țării”, a declarat joi președintele Volodimir Zelenski.

Guvernul se așteaptă ca economia să scadă cu 12% în al doilea trimestru după o scădere de 1.5% în primul trimestru, potrivit Reuters.

„Este necesar să liberalizăm politica în domeniul vizelor: dacă țările anulează obligativitatea vizelor pentru ucrainenii care le vizitează, atunci vom anula și noi pentru ei. Trebuie să concurăm pentru turiști”, a declarat șeful statului.

Potrivit departamentului de comunicații al președintelui, un turist străin cheltuiește de obicei 120-150 dolari pe zi și stă în Ucraina în medie între trei și patru zile. Aproximativ 14 milioane de turiști au vizitat Ucraina în 2018.

Anul trecut, Ucraina a introdus vize electronice pentru cetățenii a 52 de țări, inclusiv China și Australia. O singură viză de 30 de zile costă 85 dolari. Cetățenii Uniunii Europene pot intra pentru călătorii scurte fără viză.

Lasă un răspuns