Ucraina, introdusă pe noua listă de carantină a României

079df9fc-384a-3efa-9f3b-d80a3bbc65e6-1

Nou introduse pe lista din această săptămână sunt Bermuda, Bosnia și Herțegovina, Turcia, Ucraina, Armenia, Croația.

Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă din România (CNSU) a adoptat vineri noua „listă galbenă” cu țările cu risc epidemiologic ridicat. Persoanele care vin din aceste zone sunt nevoiți să intre în carantină la domiciliu/ locaţia declarată pentru o perioadă de 14 zile.

„Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de astăzi, 2 aprilie, Hotărârea numărul 21. Prin această Hotărâre a fost aprobată noua listă cu ţările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea”, a transmis CNSU.

Astfel pe listă se regăsesc Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Wallis and Futuna, Curaçao, Estonia, San Marino, Ungaria, Cehia, Iordania, Muntenegru, Serbia, Polonia, Andorra, Aruba, Uruguay, Bulgaria, Franţa, Macedonia de Nord, Suedia, Bermuda, Liban, Bahrain, Bosnia and Herzegovina, Kosovo, Slovenia, Seychelles, Cipru, Palestina, Olanda, Belgia, Republica Moldova, Italia, Brazilia, Austria, Chile, Luxemburg, Monaco, Kuweit, Turcia, Ucraina, Paraguay, Armenia şi Croatia.

Pe lista galbenă se află 43 de țări sau teritorii, CNSU furnizând și rata de incidență cumulată la 100.000 locuitori.

Libertatea Cuvântului  (www.lyberti.com)

Добавить комментарий