Ucraina lansează exportul de gaze către Ungaria

5b10283ffc7e93d81b8b45ef

Ukrtransgaz se ocupă de exportul de gaze din Ucraina în Ungaria, anunță director executiv al companiei energetice naționale „Naftogaz” Ucraina Andriy Kobolyev pe Facebook.

„Ukrtransgaz” a început primul export de gaze din Ucraina în Ungaria”, a scris Kobolyev. Acesta a fost un test, dar mai multe ar putea urma în funcție de spread-urile prețurilor și producția internă disponibilă, potrivit companiilor.

Anterior, ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijarto, a declarat că Rusia și Ungaria au convenit asupra livrărilor de gaze rusești în 2020 – chiar fără acordul privind tranzitul de gaze între Kiev și Moscova.

Potrivit acestuia, Ungaria poate achiziționa o parte din gazele naturale prin Austria, la fel ca în acest an; în plus, partea maghiară poate folosi propriile depozite de gaze.

În aprilie 2018, monopolul energetic rus Gazprom a refuzat opțiunea de a prelungi contractul de gaz cu compania Naftogaz. Partea rusă a declarat că discuțiile privind tranzitul de gaze din Ucraina nu au început încă, presupunând doar o astfel de posibilitate.

Lasă un răspuns