Ucraina mobilizează forțele militare de rezervă

437754175c334acc494ef2d2083e2a2bb91afa96

Serviciul de presă al Ministerului Apărării a dat publicității faptul că începând cu data de azi, 3 decembrie, în Ucraina începe chemarea rezerviștilor aflați în planul de mobilizare cât și a persoanelor care au datoria de a efectua serviciul militar.

„În parte, rezerviștii vor fi chemați la datorie pentru o perioadă de până la 15 zile pentru unitățile de comandă și până la 20 de zile pentru centrele de instruire. Prin urmare, se presupune că toate evenimentele vor fi finalizate înainte de începerea sărbătorilor de Anul Nou. 

Cu toate acestea, mobilizarea se va face numai în cazul agresiunii deschise. Într-o astfel de situație, nu numai cei aflați în serviciul activ, ci toți rezerviștii și cei ce au datoria de a efectua serviciul militar vor fi chemați la datorie în forțele armate ale Ucrainei”, se arată în comunicat.

În plus, în cele 10 regiuni în care a fost introdusă legea marțială, chemarea celor responsabili pentru serviciul militar va dura 10 zile. În această perioadă, va fi organizată „coordonarea dintre brigăzile și batalioanele de apărare teritorială pentru a se pregăti apărarea acestor regiuni”.

Lasă un răspuns