Ucraina: O parte a opoziției ar putea avea un singur candidat la alegerile prezidențiale

img_top

Mai mulți politicieni ai opoziției ar putea ajunge la un acord pentru nominalizarea unui singur candidat la președinție în Ucraina, unde vor avea lor alegeri pe 31 martie. Cel mai probabil candidat unic al opoziției va fi liderul mișcării „Poziția Civică”, Anatolii Gryțenko.

Nu există încă o confirmare oficială a acestor informații – se știe doar că joi a avut loc o întâlnire între Gryțenko și un alt candidat la președinție, liderul Partidului „Samopomoșci” și primarul orașului Lviv, Andrei Sadovyi. Potrivit unor informații, la întâlnire ar fi participat și liderul Partidului „Forța și Onoare”, fost șef al Serviciului de Securitate al Ucrainei în perioada 2003-2005, Igor Smeșko, de asemenea înregistrat drept candidat la președinție.

În acelaști timp, Dmytro Gnap, liderul partidului „Forța oamenilor” a decis să se retragă din cursa electorală în valoarea lui Gryțenko. Cu toate acestea decizia finală urmează să fie luat de partid.

Totodată, a devenit cunoscut faptul că din fracțiunea parlamentara „Blocul Poroșenko“ au plecat trei deputați. Ei s-au alăturat grupului „Euro-optimiștii“. Este vorba despre unul dintre activiștii Maidanului, Mustafa Naiem, și reprezentanții partidului „Alianța Democratică“ Svetlana Zalișuk și Serghei Leșcenko. Potrivit informațiilor, ei se pregătesc sa se alăture echipei candidatului unic al opoziției din partea „forțelor democratice”.

Lasă un răspuns