Ucraina planifică să interzică importul de cartofi din Rusia

1520412916-2070

Ministerul Dezvoltării Economice, Comerțului și Agriculturii din Ucraina analizează posibilitatea introducerii unei interdicții asupra importului de cartofi din Rusia, ca sprijin pentru producătorii săi de cartofi, transmite UNIAN, potrivit Libertatea Cuvântului.

Potrivit lui Taras Vysotsky, ministru adjunct în cadrul Ministerului Dezvoltării Economice, Comerțului și Agriculturii, măsura este necesară pentru a asigura dezvoltarea sectorului ucrainean de producere a cartofului.

„Am organizat o ședință a grupului de lucru pentru a analiza posibilitățile de asigurare a dezvoltării sectorului autohton de producere a cartofilor. Am discutat despre instrumentele necesare pentru a sprijini procesarea internă a cartofilor. Interzicerea importului de cartofi din Rusia, consultările serviciului fitosanitar, asigurarea sprijinului de stat pentru procesare – sunt câteva dintre instrumentele care vor fi aplicate în acest sens”, a spus Taras Vîsotskii.

Obiectivele indicate au devenit prioritare după ce Guvernul a extins măsurile de sprijin de stat destinat cultivatorilor de cartofi și sectorului viticol.

Добавить комментарий