Ucraina: Rudele victimelor catastrofei aviatice din regiunea Harkiv vor primi despăgubiri

accident

Familiile victimelor care au murit în urma catastrofei avionului AN-26 din orașul Ciuguev, regiunea Harkiv, la bordul căruia se aflau 27 de persoane, vor primi despăgubiri din partea statului în valoare de 1,5 milioane de grivne. Despre aceasta a declarat viceministrului Apărării, Igor Starobynskyi, în cadrul unei reuniuni de urgență a Cabinetului de Miniștri. Potrivit viceministrului, plățile vor fi efectuate din fondurile Ministerului Apărării.
Reamintim că un avion de transport al armatei ucrainene s-a prăbușit vineri seară în regiunea Harkiv din estul țării. Accidentul s-a soldat cu 26 de morți și un singur supraviețuitor.
Avionul s-a prăbușit în jurul orei 21.00, în apropierea orașului Ciuguev, la o distanță de aproximativ 2 km de aeroportul militar. Potrivit Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate din Ucraina, AN-26 s-a prăbușit în timpul apropierii de aterizare.
În avion se aflau șapte ofițeri și 20 de cadeți ai Universității Forțelor Aeriene. Autoritățile au creat o Comisie de Stat pentru a identifica circumstanțele căderii avionului militar.
Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий