Ucraina schimbă regulamentele privind furajele

fu

În 2018, Ucraina a adoptat o nouă lege „Cu privire la siguranța și igiena furajelor”, care a introdus cerințe suplimentare pentru importurile de furaje, înregistrare și etichetare. De asemenea, introduce înregistrarea țărilor exportatoare de furaje și a instalațiilor exportatoare către Serviciul de Stat al Ucrainei pentru siguranță alimentară și protecția consumatorilor.

Procedurile de control suplimentare sunt similare cu cele introduse pentru produsele alimentare și pe baza unei abordări de evaluare a riscurilor. Legea impune o sarcină financiară suplimentară atât pentru importatori, cât și pentru producătorii interni de hrană pentru animale, inclusiv majoritatea fermelor mici. Legea (cu câteva excepții) va intra în vigoare la doi ani după publicare. Noua lege va avea un impact de aproximativ 2,3 milioane de dolari în exporturile din SUA.

Cerințele de etichetare a furajelor sunt foarte detaliate. Eticheta trebuie să conțină tipul de furaje (furaje complete, înlocuirea parțială sau completă a laptelui, furaje minerale, furaje auxiliare, amestec de furaje etc.), informațiile de contact ale importatorului, numărul lotului (dacă este disponibil), greutatea, conținutul de umiditate și raționalizarea.

Lasă un răspuns