Ucraina: Spitale temporare pentru pacienții cu COVID-19

IMG_0130-696x464

Numărul locurilor destinate bolnavilor sau pacienților cu suspiciune la COVID-19 în Ucraina a ajuns la 21 mii, numărul total necesar de astfel de paturi fiind de 37 mii, a declarat ministrul Sănătății Maxim Stepanov.

„Începem deja pregătirile pentru deschiderea spitalelor temporare pentru pacienții cu COVID”, a declarat Stepanov într-un mesaj video special legat de creșterea bruscă a incidenței prin coronavirus și a numărului de persoane spitalizate.

Ministrul a reamintit că, de la începutul epidemiei, numărul de paturi a crescut de peste trei ori — de la 12 mii la 37 mii.

„Imaginați-vă ce ar fi dacă numărul paturilor din spitale ar rămâne similar celui din primăvară. Ar fi zeci de mii de decese”, a spus Stepanov.

Recent, ministrul a vorbit despre peste 20 de mii de paturi ocupate, la 5 octombrie – despre 16745 de paturi, la 22 septembrie – despre 13108.

La începutul lunii octombrie, Stepanov a menționat că Ministerul Sănătății poate pregăti maximum 50 de mii de paturi pentru pacienții cu COVID-19. Potrivit prim-ministrului Denis Șmîgal, numărul paturilor poate fi majorat și mai mult — până la 70 de mii, dar problema este lipsa de medici și personal medical.

Добавить комментарий