Ucraina, ţara transformată într-un uriaş Cazino clandestin

20150616155840-4603

20150616155840-4603În Ucraina jocurile de noroc au fost scoase în afara legii. Acestea au fost interzise din anul 2009. Excepție fac loteriile, concursurile de artă, jocurile de biliard și alte câteva jocuri organizate pentru cauze caritabile. Legea prevede măsuri drastice împotriva infractorilor aflați la prima abatere și confiscarea echipamentelor de joc. Chiar şi după şapte ani de când au fost puse sub interdicţie sălile cu jocuri de noroc continuă să apară ca ciupercile după ploaie.
Camuflate în spatele unor încăperi cu inscripţia Loteria de Stat acestea funcţionează ilegal la fiecare colţ de stradă. La Cernăuţi există mai multe zeci de astfel de localuri. Orice amator de emoţii tari are unde şi la orice oră a zilei să-şi uşureze punga. Oricum, aceste săli nu duc lipsă de clienţi, care fascinaţi de luminile care strălucesc ademenitor mai sunt serviţi gratuit de sub tejghea cu băuturi, bere, cafea şi chiar ţigări. Curios rămâne faptul că aceste localuri funcţionează nestingherit, fără licenţă şi fără să achite vreun impozit, chiar sub nasul sediilor organelor de drept. Situaţia este caracteristică pentru toate oraşele din ţară. E limpede că la mijloc se află o schemă cu iz mafiot în care sunt implicate atât organele de drept, cât şi înalţi funcţionari din capitală. Jocurile de noroc au fost dintotdeauna o industrie înfloritoare şi profitabilă. Astfel, miliarde de grivne ajung cu mare uşurinţă în buzunarele unor pungaşi isteţi. Regretabil rămâne faptul că în capcanele acestei industrii nimeresc deopotrivă oameni din diferite categorii sociale. Sunt şi bătrâni care-şi toacă pensia de-o lună în câteva ore. Patima nu alege şi printre victime ale jocurilor de noroc sunt foarte mulţi tineri, dar şi medici, ingineri sau profesori etc. Sunt şi cazuri în care dependenţa de jocuri de noroc i-a băgat pe unii în asemenea datorii încât au decis să-şi ia viaţa.
În Ucraina există o lege care interzice jocurile de noroc. Există doar pe hârtie, pentru că în realitate această industrie înfloreşte şi distruge familii, destine şi vieţi umane. Se creează impresia că nimănui nu-i pasă de viitorul şi sănătatea cetăţenilor acestui stat, care sunt priviţi de clasa politică ca nişte gunoaie netrebuincioase. Patima jocurilor de noroc afectează grav viaţa jucătorului şi a familiei sale. Astfel, jucătorii împătimiţi cred cu naivitate că ei ar putea oricând să scape de acest viciu, în vreme ce continuă să joace şi să piardă, prăbuşindu-se astfel definitiv în prăpastia dependenţei şi a ruinei. Este şocant să remarcăm faptul că dacă situaţia nu se va schimba, ne vom trezi într-o bună zi că avem mai multe săli cu jocuri de noroc decât şcoli sau biblioteci. În consecinţă, o sociate sclavizată de bani şi alte lucruri nefolositoare şi trecătoare.

Добавить комментарий