Ucraina va deschide un nou consulat în România

consulat

Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, anunță că Ucraina va deschide un nou consulat în orașul Sighetu Marmației. Potrivit serviciului de presă al ministerului, anunțul a fost făcut de Kuleba  în timpul unei întâlniri cu  reprezentanții comunității ucrainene din România, notează Libertatea Cuvântului.

Șeful diplomației ucrainene a mulțumit ucrainenilor din România pentru faptul că  păstrează identitatea, cultura și tradițiile naționale și a remarcat sprijinul deosebit de prețios în promovarea și protejarea intereselor Ucrainei în străinătate.

Dmytro Kuleba a informat ucrainenii din România cu privire la decizia de a deschide un nou consulat al Ucrainei, având în vedere importanța relațiilor ucraineano-române și necesitatea de a sprijini comunitatea ucraineană din România.

„Am decis să deschidem un consulat Sighetu Marmației, un oraș important pentru ucrainenii din România. Noul consulat va crea acces la servicii de calitate și va deveni un instrument pentru o mai bună cooperare cu Dvs. pentru a ne păstra cultura și a consolida relațiile Ucrainei cu România”, a declarat ministrul ucrainean de Externe.

Dmytro Kuleba a invitat reprezentanți comunității ucrainene din România să se alăture la elaborarea unei noi politici a Ministerului de Externe privind ucrainenii din străinătate.

De asemenea, ministrul ucrainean de Externe i-a înmânat președintelui Uniunii Ucrainenilor din România, Nicolae Miroslav Petrețchi, distincția din partea președintelui Ucrainei pentru contribuția deosebită la păstrarea și dezvoltarea comunității ucrainene – Ordinul „Pentru Merit”  de gradul III.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Lasă un răspuns