Ucraina va primi 7000 de vagoane de marfa, cu sprijin financiar BERD

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 90

Operatorul feroviar „Ukrzaliznyția”, a anunțat că va primi 3,500 de vagoane de transport feroviar de marfa în 2018, urmând ca în 2019 să primească alte 3,500 de astfel de vagoane, achizițiile fiind facilitate printr-o investiție din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Pe lângă acestea, Banca Europeană a anunțat o serie de alte investiții în infrastructura din Ucraina.

„Acest proiect va fi implementat prin crearea unei companii speciale pentru material rulant, în administrarea căreia vor fi transferate vagoanele de marfa achiziționate cu fonduri de credit”, a punctat președintele interimar al Consiliului de Administrație „Ukrzaliznyția”,  Evgen Kravțov.

Proprietatea materialului rulant va fi împărțita între BERD și operatorul de transport feroviar din Ucraina.

În ultimii ani, infrastructura de transport feroviar a beneficiat de investiții pentru electrificarea și modernizarea liniilor principale.

„Prin derularea acestui proiect, trimitem un semnal puternic către alți potențiali investitori interesați de proiectele derulate de către „Ukrzaliznyția”, a adăugat Kravțov.

Reamintim că în decembrie 2017, BERD a anunțat un plan financiar în valoare de 30 miliarde grivne destinat achiziționării a până la 8,800 de vagoane pentru transportul feroviar de marfa în Ucraina.

Lasă un răspuns