Ucraina va primi un milion de doze de vaccin anti-Covid. Vaccinarea va începe în februarie

Pediatrics female doctor giving a young girl a vaccine shot in the arm

Ucraina va obţine în viitorul apropiat un milion de doze de vaccin împotriva COVID-19 pentru  lansarea primei campanii de vaccinare, a anunţat luni preşedintele ucrainean, Volodymyr Zelenskyi.

„Avem veşti bune despre vaccinul împotriva COVID-19. Vaccinarea va începe din februarie”, a anunțat Zelenskyi într-un mesaj publicat de serviciul său de presă.

„Primul milion de doze de vaccinuri produse de un important grup internaţional va fi livrat în viitorul apropiat”, a mai afirmat el, adăugând că va oferi «în curând» mai multe detalii.

Volodymyr Zelenskyi a afirmat că situaţia epidemică în ţară rămâne „stabilă, sub control şi mai puţin ameninţătoare decât în primăvară”.

De menționat că în dimineța zilei de 26 ianuarie în Ucraina au fost raportate  2 779 cazuri noi de COVID-19, confirmate în ultimele 24 de ore. Bilanțul îmbolnăvirilor de la începutul pandemiei a ajuns la 1 197 107 de cazuri, notează Libertatea Cuvântului cu referire la pagina de Facebook a ministrului Sănătății, Maxym Stepanov.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий