Ucraina va trece duminică la ora de iarnă

Screenshot_1

Ucraina va trece la ora de iarnă pe data de 28 octombrie, în ultima duminică a lunii octombrie. Astfel, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 4.00, acele ceasornicelor vor fi date cu o oră în urmă, iar această zi va fi cea mai lungă din an.

Potrivit executivului, schimbarea se va produce în conformitate cu propunerea Comisiei Economice Europene a ONU și concomitent cu statele-membre ale Uniunii Europene.

În prezent, la nivelul UE există o dezbatere în privința renunțării la această trecere și în acest sens, fiecare stat membru al UE va trebui să aleagă până la sfârşitul lui aprilie 2019 dacă preferă să menţină ora de vară sau cea de iarnă, astfel încât proiectul menit să pună capăt anul viitor schimbărilor sezoniere de oră să poată fi ratificat.

Medicii afirmă că schimbarea orei poate cauza un disconfort și anxietate din cauza modificării ritmului biologic al organismului. Conform specialiștilor, oamenii au nevoie de aproximativ una – două săptămâni pentru a se adapta la ora de iarnă.

Lasă un răspuns