Ucraina: Volodymyr Zelenskyi propune adoptarea unei legi privind minoritățile naționale

3j0a8401_54_650x410

Inițiativa legislativă de reglementare a statutului juridic al minorităților naționale a fost discutată la o ședință condusă de președintele Ucrainei.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyi,  consideră necesară elaborarea unei legi  care să reglementeze  statutul juridic al minorităților naționale. Declația a fost făcută în timpul unei întruniri cu reprezentanții Radei Supreme și a Cabinetului de Miniștri, potrivit site-ul web al președintelui ( сайт президента), notează Libertatea Cuvântului (www.lyberti.com ).

După opinia șefului statului ucrainean, această lege urmează să reglementeze utilizarea limbilor minorităților naționale, precum și protejarea  identității naționale  a acestor comunități pe teritoriul Ucrainei.

În plus,  Volodymyr Zelenskyi consideră că o astfel de lege ar contribui la protejarea drepturilor  minorităților naționale din Ucraina.

„Ca stat, trebuie să protejăm tradițiile, sărbătorile, limba și folclorul minorităților naționale. Dar în același timp, cerem respect pentru tradițiile  și limba ucraineană. Copiii oricărei minorități trebuie să cunoască limba poporului său și  limba ucraineană. Este o atitudine corectă” , a  spus Zelenskyi.

Foto: RBK,ua

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий