Ucraina: Zelenski oficializează două sărbători religioase musulmane

018527b-0

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va semna în zilele următoare un decret prin care sărbătorile religioase musulmane „Kurban Bayram” și „Uraza Bayram” vor deveni sărbători de stat.

Acest fapt a fost raportat de Volodimir Zelenski în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții comunității tătarilor din Crimeea, se arată pe site-ul oficial al președintelui Ucrainei, potrivit Ukrainska Pravda.

În plus, șeful statului a declarat că la Kiev va fi construită o nouă moschee mare pentru reprezentanții tătarilor din Crimeea.

În Biroul Prezidențial va fi creat un grup de lucru pentru a rezolva problemele poporului tătarilor din Crimeea. Potrivit șefului statului, tătarii din Crimeea ar trebui să fie reprezentați la cel mai înalt nivel diplomatic. Președintele a aprobat candidatura lui Emine Djaparova (în prezent, jurnalistă la Radio Svoboda) pentru funcția de prim-viceministru pentru afaceri externe.

În plus, Vladimir Zelenski a menționat că, ca urmare a acordurilor cu președintele turc Recep Erdogan, în regiunea Herson vor fi construite 500 de apartamente pentru imigranții din Crimeea.

Lasă un răspuns