Ucrainei i-a fost prezis un colaps din cauza coronavirusului

image

Dacă autoritățile ucrainene nu vor rezolva problema lipsei de locuri în instituțiile medicale, pentru pacienții bolnavi de coronavirus, atunci țara va intra în colaps, a declarat pentru portalul „Obozrevateli” medicul-epidemiolog, Andrii Alexandrin.

Potrivit lui, în cel mai rău caz, Ucraina s-ar putea confrunta cu probleme prin care a trecut Italia în cele mai groaznice momente ale epidemiei.

Alexandrin consideră că este important să „trecem de la indicatorii cantității la cei ai calității”. Deci, este necesar nu numai de creat locuri în spitale, ci și de adaptat spitalele pentru a lucra cu pacienții gravi: asigurarea personalului cu echipament individual de protecție, dotarea saloanelor cu oxigen, conectarea aparatelor IVL și oxigenatorii și așa mai departe.

Epidemiologul a menționat că medicii nu pot face față încărcăturii crescute și se concediază, deoarece nu pot lucra „pentru salariile mizere”.

„Medicii nu sunt fier, ei sunt oameni. Au și ei capacitățile lor fizice. Și din cauza ritmului în care ei lucrează, astăzi vedem o plecare uriașă din sistem”, a spus el.

Alexandrin a menționat că epidemia COVID-19 a scos la iveală nu numai problemele din sistemul ucrainean de sănătate, ci și „din activitatea statului”.

984221_w_450

Добавить комментарий