UE a adoptat noi sancţiuni împotriva oficialilor din Crimeea

big-ue-a-adoptat-noi-sanctiuni-impotriva-oficialilor-din-crimeea-pe-lista-neagra-sunt-151-de-persoane-si-37-de-entitati

Miniştri de finanţe din Uniunea Europeană au convenit marţi asupra unor noi sancţiuni împotriva oficialilor din Crimeea, acestea au fost adăugate măsurilor restrictive adoptate după ce Rusia a anexat ilegal peninsula Crimeei, în anul 2014, informează site-ul agenţiei Reuters.

„Consiliul a adoptat noi sancţiuni în cadrul măsurilor restrictive în ceea ce priveşte acţiunile Rusiei de a submina integritatea teritorială a Ucrainei”, a declarat ministrul de Finanţe al Slovaciei, Peter Kazimir, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la finalul întrevederii dintre miniştrii de finanţe ai UE.

Acesta a fost răspunsul lui Peter Kazimir la o întrebare legată de eventuale noi sancţiuni impuse oficialilor din Crimeea. Slovacia deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE până la sfârşitul anului 2016.

O listă care cuprinde 151 de persoane şi 37 de entităţi sunt supuse unor posibile interziceri de vize şi îngheţare a activelor, pentru rolul pe care aceştia l-au avut în cadrul anexării Crimeei la teritoriul Rusiei şi al implicării în conflictul de pe teritoriul ucrainean.

Anexarea Crimeei nu a fost recunoscută la nivel internaţional, iar regiunea riscă sancţiuni economice, inclusiv interzicerea importurilor din această regiune, investiţiilor sau oferirea de servicii turistice.

Sursa: jurnal.md

Добавить комментарий