UE acuză Procuratura Generală a Ucrainei de subminare a activității Biroului Anticorupție

Kosyanchich-Serviciului-European-de-Acțiune-Externă-e1512549051317

Uniunea Europeană a acuzat oficial Procuratura Generală a Ucrainei că subminează activitatea NABU (Biroul Național Anticoruptie al Ucrainei). Serviciul European de Acțiune Externă (SEAE) a emis marți seara o declarație semnată de secretarul de presă Maya Kosyanchich despre situația în domeniul combaterii corupției în Ucraina, notează paginaderusia

În declarație, pentru prima dată Uniunea Europeană spune răspicat că Procuratura împiedica desfășurarea activității NABU.

„Dezvăluirea de către Procuratura Generală a informațiilor despre investigațiile de corupție în curs de desfășurare reduce în mod semnificativ posibilitatea Biroului Național Anticorupție să efectueze investigații eficiente și subminează încrederea oamenilor în posibilitatea unei lupte anticorupție eficiente“, – a declarat secretarul de presă al Serviciului European de Acțiune Externă.

Bruxelles-ul a reamintit că lupta împotriva corupției rămâne „un element-cheie în dezvoltarea relațiilor Ucraina-UE” și a menționat că succesul tuturor celorlalte reforme depinde de eficacitatea componentei anticorupție.

Lasă un răspuns