Un cetăţean ucrainean a încercat să introducă în România salamuri infectate cu pestă porcină africană

136636

Producția a fost testată de către Agenţia Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor din România, iar după confirmarea virusului pestei porcine africane acestea au fost confiscate şi incinerate.

Un cetăţean de origine ucraineană a încercat să introducă în România mai multe kilograme de salam. Conform protocolului în vigoare, marfa sa a fost supusă mai multor teste pe teritoriul României, teste în urma cărora a rezultat că salamul era infectat cu pestă porcină, scrie adevarul.ro.

Examenele de laborator, realizate de Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare, au pus în evidenţă prezenţa virusului pestei porcine africane, într-o probă recoltată dintr-un salam, confiscat de la un cetăţean din Ucraina”, se arată în comunicat al Agenţiei Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Se cunoaşte faptul că la graniţa de nord a judeţului Satu Mare, respectiv cu Ucraina, este alertă de pestă porcină încă de anul trecut, când în apropiere de granită au fost confirmate mai multe cazuri de pestă porcină africană. În cursul acestui an şi pe raza judeţului Satu Mare s-au confirmat două astfel de cazuri.

Aceste focare au stat la baza controalelor de calitate a salamului pe care cetăţeanul ucrainean a dorit să îl introducă în ţară vecină. Salamul a fost confiscat şi incinerat.

Lasă un răspuns