Un cetățean ucrainean regăsit după 30 de ani, în Afganistan (VIDEO)

Screenshot_1

Un soldat ucrainean care a fost dat dispărut acum 30 de ani, a fost găsit în Afganistan. El a fost observat de o echipă de concetățeni, care efectua o expediție în regiune.

În prezent, bărbatul numit Amriddin, a uitat limba ucraineană, s-a convertit la islam și nu își știe nici numele real. Tot ce ține minte din copilăria sa este numele regiunii în care s-a născut – Volyni.

Autoritățile ucrainene presupun că bărbatul a fost rănit și a nimerit în mâinile unei grupări care l-a ținut ostatic. Acesta ar fi dispărut în anul 1988, pe când participa la o misiune în regiunea Kandagar.

Bărbatul, originar din satul Nova Glușa, a fost recunoscut de colegii și mama sa, care după 20 de ani de la dispariția acestuia și-au pierdut speranța de a-l revedea și i-au făcut un mormânt simbolic în cimitirul din satul natal. Și Asociația Veteranilor Afgani din regiunea Volyni a confirmat identitatea bărbatului găsit. Este vorba despre Igor Belokurov. Aceștia au dau asigurări că peste o lună soldatul regăsit va ajunge în Ucraina.

Добавить комментарий