Un comandant al separatiștilor propuși a fost ucis la Donețk (VIDEO)

900326

Comandantul separatist Mihail Tolstîh, supranumit Ghivi, una din figurile cele mai mediatizate și controversate ale conflictului din Ucraina, a murit miercuri, 8 februarie, într-un bombardament desfășurat în orașul Donețk.

Ghivi a ajuns cel mai renumit separatist pentru brutalitatea cu care-i trata pe prizonierii armatei ucrainene. Comandant al batalionului separatist „Somalia”, pe numele său real,  Mihail Sergheevici Tolstîh, s-a născut pe data de 19 iulie 1980 în oraşul Ilovaisk din estul Ucrainei.

Ghivi s-a alăturat separatiştilor încă din primele zile ale războiului şi că i-a condus pe rebeli în cea de-a doua confruntare pentru aeroportul din Doneţk.

Comandantul separatist a devenit popular pe internet în octombrie 2014 după ce a apărut într-o înregistrare video în care povestea despre luptele din regiune în timp ce la doar câţiva metri de el cădeau rachete. Într-o altă înregistrare video, postată pe internet Ghivi batjocorea câțiva militari ucraineni căzuți prizonieri pe care i-a obligat să-și mănânce insignele de pe uniforme — scrie b1.ro

Добавить комментарий